Με ένα όνειρο αρκετών ετών του φίλαθλου κόσμου και δη του ποδοσφαιρικού κοινού της Κηφισιάς να πραγματοποιείται με την συνένωση των δύο μεγαλυτέρων και παλαιοτέρων ποδοσφαιρικών συλλόγων της περιοχής μας, των σωματείων του Α.Ο.Κ. Ελπιδοφόρου και του Α.Π.Ο.Κηφισιάς, αυτό που απομένει πλέον και είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος και όραμα της διοίκησης, η σταδιακή δημιουργία και καθιέρωση μιας πραγματικά άρτια οργανωμένης και σωστά στελεχωμένης Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας, με σωστούς και ρεαλιστικούς προσανατολισμούς για όλα τα παιδιά μέλη μας.

Καταρτισμένα και ικανά στελέχη των τέως Ακαδημιών των συλλόγων μας κουβαλώντας πλέον αρκετές εμπειρίες και αναγνωρίζοντας πλήρως τις οποιεσδήποτε ελλείψεις η παραλείψεις, πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα παλαιοτέρων ετών, βαδίζουνε βήμα προς βήμα για την υλοποίηση των στόχων που έθεσε η νέα διοίκηση, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου υποδομών σε ολόκληρη την περιοχή των Βορείων Προαστίων.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες έναρξης του νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου των βορείων προαστίων είναι φανερό ότι η παρουσία του φίλαθλου κόσμου των βορείων προαστίων αγκαλιάσει την προσπάθεια λειτουργίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κηφισιάς και ευελπιστούμε ότι αυτό το απροσδόκητο ενδιαφέρον για τις ακαδημίες θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση στην και πολυπληθή συμμετοχή παιδιών – αθλητών στις ακαδημίες μας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή γονέων, με σκοπό την βελτίωση του επιπέδου οργάνωση των τμημάτων μας.

Για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μακροπρόθεσμων πλάνων μας φροντίζουμε να παρέχουμε στις Ακαδημίες μας προπονητές , άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, με διπλώματα Α΄Κατηγορίας UEFA. Όλοι αυτοί σε συνδυασμό των ποδοσφαιρικών γνώσεων και της εμπειρίας τους στον τομέα οργάνωσης και διαχείρισης Ακαδημιών, θα παρέχουν αυτές τις συνθήκες, ώστε όλα τα παιδιά να νιώθουν άνετα και ευχάριστα και πάνω από όλα να γυμνάζονται σε ένα φιλικό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω σίγουρα δεν θα είναι αρκετά αν δεν συνοδεύονται από ζήλο, ήθος, ενδιαφέρον, απεριόριστη αγάπη για τα παιδιά, και τελευταίο, απεριόριστες ώρες απασχόλησης. Αρωγοί και βοηθοί στην προσπάθεια των προπονητών στέκονται οι έφοροι των τμημάτων.

Επειδή αναφερόμαστε σε παιδικές ηλικίες και πρωτίστως σε διάπλαση χαρακτήρων, επιδίωξη τόσο των προπονητών όσο και όλων των υπευθύνων των υποδομών του συλλόγου μας είναι όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας να ξεχωρίζουν για το ήθος και την αξιοπρέπεια τους. Αυτό θα επιτευχθεί με την καθοδήγηση και εκπαίδευση τους σε αξίες και ιδανικά που θα προάγουν τον χαρακτήρα τους. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν οι παραπάνω παράγοντες αναπτυχθούν σωστά θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά στην προσωπικής τους πορεία τόσο στο σχολικό όσο και στον επαγγελματικό στίβο.

Μεγάλο ρόλο επίσης και αρκετά υποβοηθητικό ως προς την επιτυχία των πιο πάνω στόχων είναι η ανάπτυξη και η διατήρηση μιας τακτής, σωστής εποικοδομητικής επαφής και επικοινωνίας ανάμεσα στην σχολή και τους ίδιους τους γονείς των παιδιών. Η ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων, η άμεση παράθεση παραπόνων αλλά και η καλόπιστη κριτική, μα πάνω από όλα η κατανόηση και η υπομονή εκ μέρους των γονέων καθώς και η σωστή και ειλικρινής σχέση και συνεργασία τους μαζί μας, θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στην όλη δράση και λειτουργία της σχολής μας. Είναι για αυτό ακριβώς τον λόγο που δίνουμε τόση μεγάλη σημασία σε αυτή την σχέση και επαφή με τους γονείς διοργανώνοντας έτσι διάφορες συγκεντρώσεις και επαφές αλλά και διάφορες ανακοινώσεις και προσπάθειες όπως η συγκεκριμένη παρουσία μας μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Αναπόφευκτα, και πέραν των πιο πάνω, σαν Ακαδημία Ποδοσφαίρου, στοχεύουμε επίσης στην δημιουργία αθλητών – ποδοσφαιριστών ψηλού επιπέδου που θα τους δοθεί η ευκαιρία μια μέρα να αγωνιστούν σε μεγάλες ομάδες και μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις,   Η σχέση και επαφή που έχουμε με το άθλημα του ποδοσφαίρου, εδώ και πολλά χρόνια, τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκό, μας κάνει να πιστεύομε στους δικούς μας νέους και το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο τους. Αυτό που χρειάζεται, είναι σίγουρα η σωστή και μεθοδική προπόνηση τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, η σωστή επιστημονική καθοδήγηση και η διαρκείς παρακολούθηση του ποδοσφαιριστή, η τακτική επαφή τόσο με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και με τους γονείς του, η στήριξη του ποδοσφαιριστή ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της πορείας του τόσο από τους προπονητές και υπευθύνους της Σχολής όσο και από τους γονείς και προπάντων η σκληρή και επίμονη προσπάθεια από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αν πραγματικά θέλει μια μέρα να φτάσει ψηλά.